20 juli 2023

Waarom je JUIST tijdens je vakantie wéér ziek wordt

De zomervakantie is aangebroken! Voor veel mensen en gezinnen hèt moment om met z’n allen een paar weken door te brengen met familie of vrienden in het binnen of buitland en lekker samen genieten. Maar… wist je ook dat veel mensen juist tijdens hun vakantie ziek worden?

Lees meer »
Mei 2023
April 2023

Ghee, gezond of niet?

Je hebt er vast wel eens van gehoord:  Ghee, oftewel geklaarde boter. Ook wel het Goud uit de Ayurveda genoemd. Eeuwen terug werd Ghee al ingezet als aanvullend medicijn, en dat is niet voor niets. Over deze pure boter zijn de meningen nogal verdeeld: volgens het Voedingscentrum zou het niet gezond zijn, omdat het niet in de schijf van 5 staat. Kijk je naar wetenschappelijke onderzoeken, dan zie je dat Ghee wel degelijk een gezond voedingsbron is! Uiteraard is het wel belangrijk om alles met de juiste dosering te gebruiken. Voor de beste kwaliteit kies je altijd voor ongezouten (biologische) grasgevoerde boter.  Zo weet je zeker dat je van de gezonde vetten profiteert.

Lees meer »
3 maart 2023
30 november 2022

16 Wetenschappelijke gezondheidsvoordelen van omega 3

1. Omega 3 helpt tegen depressie en angstDepressie is over de hele wereld één van de vaakst voorkomende psychische stoornissen. Symptomen zijn onder andere teneergeslagenheid, futloosheid en een algehele lusteloosheid en verlies van interesse in het leven (1, 2). Angststoornissen, die worden gekenmerkt door constant zorgen maken en zenuwachtigheid, komen ook veel voor (3). Een belangwekkende uitkomst uit onderzoek is dat mensen die regelmatig omega 3 consumeren minder kans lopen op depressie (4, 5). Sterker nog, als mensen met een depressie of angststoornis beginnen met omega 3-supplementen, verminderen hun symptomen (6, 7, 8, 9, 10, 11). Er zijn drie soorten omega 3-vetzuren: ALA, EPA en DHA. Van deze drie blijkt EPA het best te helpen tegen een depressie (12). Uit één studie bleek zelfs dat EPA net zo goed tegen depressie werkt als Prozac, een antidepressivum (13).

Lees meer »