- Mijn verhaal -

Dit ben ik

Ik ben Jennifer de Lange, moeder van één prachtig zoontje Zayn, en inmiddels woonachtig in Eindhoven. Mijn partner heb ik jawel, online, ontmoet via Instagram. Wij zaten in het begin in een langeafstandsrelatie, maar wonen nu gelukkig alweer enkele jaren samen in Nederland.

MIJN BURNOUT(S), DEPRESSIE & GRIJZE WOLK

Op sommige momenten in het leven, is het nodig om stil te staan bij wat je echt nodig hebt. Voor mij waren dat de momenten waarop ik in een diepe burnout en depressie raakte na een jarenlange traumatische relatie. Mijn spirituele reis begon hier. Op het moment waarop ik moeder werd ik helaas weer overspoeld door depressieve gevoelens, eenzaamheid, maar was wederom ook opgebrand (burnout).

Deze twee perioden in mijn leven van burnout & postpartum depressie hebben mij diep geraakt. Het zijn fasen in mijn leven dat ik mij ontzettend eenzaam heb gevoeld. Tijdens de eerste burnout en depressie had ik al de nodige mentale bagage opgeruimd.

Maar op het moment dat ik zwanger was geraakt en bevallen was, kwamen tegelijkertijd weer vele uitdagingen de hoek om kijken, waaronder alleenstaand moederschap de eerste tijd.

Ik was onverwachts zwanger. Heel blij en dankbaar dat het me gegeven was, maar ik ben zelf ruim 4 maanden erg ziek geweest, viel ruim 7 kg af, en had ook diverse fysieke problemen zoals een maagzweer, talloze blaas/nierbekkenontstekingen, een myoom en bekkeninstabiliteit die de zwangerschap pittig maakte. Ik vond de transformatie van vrouw naar moeder onbeschrijflijk bijzonder, maar ook ontzettend confronterend en zwaar. Meer en meer ben ik gaan begrijpen hoe belangrijk het is om juist als moeder nóg beter voor jezelf te zorgen. Want alleen dan, kun jij ook goed voor je kindje zorgen. Iets waarmee ik behoorlijk heb gestruggled. Vanuit mijn eigen grijze wolk, wil ik nu niets liever dan mijn eigen ervaring & kennis inzetten om andere mama's te helpen het contact met zichzelf te herstellen. Ik gun elke vrouw namelijk ook een mooie periode ná de zwangerschap. Tegelijkertijd mag er meer gesproken worden over mentale gezondheid tijdens en na de zwangerschap, maar ook in het algemeen. Weg met het taboe op mentale gezondheid!

" It takes a village to raise a child "

MIJN PASSIE VOOR YOGA, MASSAGE & EEN HOLISTISCHE LEEFSTIJL

Ik ben zelf ervaringsdeskundig op het gebied van chronische (rug)pijnklachten, posttraumatische stress, codependency, depressie en burnout. Deze reis bracht mij bijna 15 jaar geleden bij yoga. Dat was een eerste inspiratie die mij tot vele mooie inzichten heeft gebracht. Hoe vreselijk ik yoga in het begin vond, hoe heerlijk ik het ben gaan vinden gedurende de reis, nadat ik begreep 'waar' het eigenlijk om draait. Het kan heel sterk bijdragen aan weer leren voelen wat je nodig hebt, en je mentaal sterker maken.

Na een periode in een ashram gezeten te hebben, afgesloten van de buitenwereld, heb ik uiteindelijk mijn yogadocent opleiding gevolgd in India.

Toen ik tijdens en na mijn zwangerschap met vele gezondheidsklachten bleef kampen, belandde ik in een postpartumdepressie. Tijdens deze periode ben ik nog dieper in het hele proces van persoonlijke ontwikkeling, geluk, balans en gezondheid gedoken.

 

En dat alles heeft mij zo'n intense, zware, maar ook mooie en leerzame inzichten opgeleverd. De donkere periodes in mijn leven hebben mij als mens completer gemaakt; mij geleerd om mezelf te mogen zijn, mij kwetsbaar te mogen opstellen en mijn grenzen beter te leren bewaken, maar ook openminded in het leven te staan, in verbinding met anderen & vooral met mezelf.

En dit gevoel, gun ik een ander ook zo! Het gevoel van bevrijd te zijn van innerlijke (onzichtbare) angsten, beter met stressvolle situaties kunnen omgaan. Het gevoel om je eigen geluk te kunnen creëren.

 

Sindsdien ben ik gefascineerd geraakt door onze innerlijke psyche, door de invloed van externe factoren op het goed functioneren op mentaal & fysiek niveau, de extreem grote invloed van onze voeding (chemische) medicatie, e.d. Ik ben ervan overtuigd dat een holistische aanpak een enorm grote rol kan spelen bij het herstellen & het verbeteren van iemand zijn gezondheid. Dat heb ik zelf zo ervaren.

 

Vanuit mijn passie voor yoga, ben ik terechtgekomen bij massage. Toen ik ontdekte hoe mooi de helende kracht van massage is en hoe onderschat een holistische aanpak is, ben ik vol passie begonnen aan mijn massagetherapie opleiding. Het is een prachtig vak van waaruit ik elke dag meer leer en wíl leren. Ook heb ik al vele trainingen & cursussen op het gebied van voeding, ayurveda en supplementen gevolgd, en ook hierin blijf ik mezelf doorontwikkelen. Daarnaast ben ik inmiddels gecertificeerd Burnoutcoach. Als holistisch coach combineer ik massage, yoga, coaching, voeding & wetenschappelijke supplementen om jouw gezondheid weer in balans te laten komen.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik je op deze manier, zo goed mogelijk begeleiden in jouw zoektocht. 

 

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur mij een mail of appje, dan plannen we een kennismaking!

Terug naar een stukje van jezelf, terug naar een verbeterde versie van jezelf;

kortom; Terug naar Jou

Liefs,