Slaap & ontspanning

Verzwaringsdeken

Een zwaardere deken kan ook erg helpen als je in een staat van continue spanning staat en je moeite hebt met inslapen.

In Nederland gebruiken we vaak een licht dekbed, maar persoonlijk ben ik erachter dat ik dat in de winter of koudere maanden niet heel prettig vindt. Je hebt niet het gevoel dat je echt mag ontspannen.

 

Toen ik de dekens ontdekte die ze veelal in landen als India, Turkije en Marokko gebruiken, was ik om. Wat een fijne zware dekens. Ze zijn heerlijk warm in de winter en koel in de zomer en doordat ze zwaarder zijn wordt je echt een beetje in je matras gedrukt en voel je je geborgen.

 

Tegenwoordig hebben allerlei merken de  hippe echte verwaringsdekens ontdekt (die zijn nog wat zwaarder), persoonlijk vind ik die te zwaar en onhandiger in gebruik, en ze zijn ook nog duurder over het algemeen.

 

Wil je ook zo'n fluffy zwaardere deken proberen om je slaap te verbeteren? Zoek dan eens op google naar bijv.  arabische deken. Let wel ze zijn er in verschillende kwaliteiten en diktes, dus zelf voelen vind ik toch fijner.

 

In Eindhoven in de Kruisstraat zitten diverse winkels zoals bijv. Kadoland of Nisa waar ze vaak ook dit soort dekens verkopen in een handige opbergtas. En heel betaalbaar als je geluk hebt tussen de  €20,- en € 45,- voor een tweepersoons deken.