Slaap & ontspanning

Magnesium

Magnesium is één van de  belangrijkste mineralen die we nodig hebben voor de vorming van botten en spieren, maar ook voor een goede werking van je spieren én goed functioneren van je zenuwstelsel. We hebben magnesium nodig om calcium op te kunnen nemen.

 

Stress heeft een onwijs grote invloed op je magnesiumverbruik in je lichaam. Heb je veel stress? Dat kost bakken met energie en bakken met magnesium. Zo heb ik zelf ook mogen ervaren dat een tekort wat ik ervaarde niet alleen gekampt ging met vele fysieke pijnen in m'n spieren en gewrichten, waardoor ik de diagnose fibromyalgie heb gekregen,  maar ook tot gevolg had dat ik een chronische slapeloosheid had ontwikkeld.

 

Ik had al lang zelf gedokterd met pilletjes van het Kruidvat, Etos, en het deed niks.... 

Totdat ik samen met een orthomoleculair therapeute aan de slag ging en mijn vetzuren zelf testte.

De kuur balanceoil in combinatie met de magnesium (en enkele andere tekorten) deden mijn slapeloosheid verdwijnen. Ik bouwde langzaam weer energie op en kracht in mijn lichaam doordat mijn magnesiumtekorten aangevuld werden!

 

Sindsdien gebruik ik zo nu en dan nog steeds een aanvullend supplement omdat ik weet dat we het nu eenmaal niet allemaal uit voeding kunnen halen, zeker niet bij een tekort.

 

En als je klachten hebt, dan is het eigenlijk al te laat; je kunt dan met voeding alleen gewoonweg niet herstellen. Dat is iets wat ik wel geleerd heb in alle scholingen die ik gedaan heb en in mijn eigen weg naar herstel.

 

Magnesium is er in verschillende vormen. Bovenstaand merk is in mijn ogen de beste vorm vanwege de opneembaarheid. Ga altijd voor bisglycinaat en niet voor citraat (slechtste voor je maag). Taurine is ook een goede vorm, of uit zeewater.  Dosering is in deze ook echt van belang. Ga dus voor een goed merk. Ook merken als Vitakruid en Vitals zijn goed.

 

Mocht je aan je herstel willen werken & hier wat hulp bij kunnen gebruiken?

Boek dan een consult & dan krijg je een uitgebreid herstelplan.