Slaap & ontspanning

Gaba

Gaba (Gamma-ammino boterzuur) is een superbelangrijk hormoon, een neurotransmitter,  in de hersenen die de activiteit helpt reguleren, af te remmen. Dat betekent dat ze ontspanning bevordert, en overactieve hersenen voorkomt. Een erg belangrijk lichaamseigen stofje dus!

 

Door een disbalans in je hormoonstelsel kan er zo ook sprake zijn van een tekort aan Gaba. Zo ook als we ouder worden, maken we minder Gaba aan.  Ook een tekort aan vitamine B6 kan ervoor zorgen dat we minder Gaba aanmaken. Je krijgt dan klachten als : prikkelbaarheid, slapeloosheid/slecht slapen, angsten, depressie of erge overprikkeling o.a.

 

D.m.v. een hormonentest kwam ik erachter dat ik vanuit mijn basispersoonlijkheid als gevoelig ben voor een Gaba-tekort, maar bij stressvolle omstandigheden ontstaat er makkelijk een groot tekort. Sinds ik dat weet heb ik destijds ook mijn Gaba voorziening aangevuld en hou ik hier rekening mee.

 

Gaba kunnen we ook uit voeding halen zoals (blad) groenten, soja-tuinbonen, noten, zaden, tomaten, eieren. Maar bij een tekort krijg je dit niet makkelijk aangevuld uit voeding gezien de hoge dosering die je nodig hebt voor herstel.

 

Gaba maakt kalmer in tijden van angst, overprikkeling en paniek. Slaap verbetert ook. Omdat het snel opneembaar is, werkt het meteen en na 3 weken zul je de effecten optimaal gaan ervaren. Doe dit trouwens altijd onder begeleiding en ga niet zelf lopen aanrommelen.

 

Ik heb goede ervaringen met Vitakruid. Je kunt daar bestellen met mijn kortingscode 'Terugnaarjou10'

 

Mocht je meer willen weten over een disbalans in je hormoonstelsel? Je kunt bij mij ook een hormonentest doen.

Deze doe je gewoon thuis, en daarna hebben we een online consult en krijg je een uitleg en advies mee.

Vraag hier de hormoontest aan & dan krijg je een online consult inclusief advies.