Massage bij angst, depressie en burnout

Uit wetenschappelijk onderzoek is meerdere malen gebleken dat massage bij klachten als angst, depressie en burnout, een prachtig ondersteunend natuurlijk medicijn is om te helen. Het werkt ontspannend, remt pijnprikkels en draagt bij aan een gevoel waarbij je weer beter leert voelen hóe je je werkelijk voelt.

 

Vaak komt het voor dat in geval van burnout, angst en depressie, mensen zicht niet meer goed verbonden voelen met hun eigen lichaam. Ze weten niet hoe ze zich voelen, omdat ze zich leeg voelen. Een massage is dan een mooi middel om je meer gegrond te voelen, in het nu, Het stimuleert ook de aanmaak van endorfine, ons gelukshormoon. 

Ons knuffelhormoon (oxytocine) wordt geactiveerd bij zachte aanrakingen zoals massage

 

Bij klachten als depressie en burnout is het echter beter om geen 'zware' massage te ondergaan zoals een flinke sportmassage of een intensieve cuppingmassage. Dat klinkt misschien raar, maar als je fysiek en mentaal opgebrand hebt, denk je vaak dat 'hoe hard hoe beter is', echter staan je spieren vaak al op hoogspanning. Een sportmassage zorgt er dan voor dat deze spieren nog meer getriggerd worden om zich vast te zetten, in plaats van wat je wilt bereiken; diepe ontspanning

"Massage bij burnout & depressie:  Less is more"