De massagebehandelingen:

Bekijk hier ook losse behandelingen.


Strippenkaart 

Kom je vaker? Schaf dan hier jouw strippenkaart aan! Zo vergeet je jouw ontspanning niet omdat we samen doorplannen èn krijg je korting. 

Massage is onmisbaar voor jouw gezondheid

"Massage is méér dan techniek... 

Massage werkt op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch & spiritueel niveau"

Massage is even uit je hoofd komen, loskomen van alle prikkels, gedachten, patronen, stress en dagelijkse sleur.

Vaak gaan we maar door, we doen alles op de automatische piloot, maar staan te weinig stil bij hoe het écht met onszelf gaat.

 

Met een massage leer je weer voelen, hoe je in je lijf zit, wat je nodig hebt en wat écht belangrijk voor jou is op dat moment.

 

Massage maakt je écht gezonder,

is wetenschappelijk bewezen

Massage is onmisbaar om lekker in je vel te blijven zitten. Vele studies hebben aangetoond dat massage een prachtige manier is om stress, angst & pijn te verminderen. Daarnaast verhoogt een massage de aanmaak van diverse stofjes in je lichaam zoals bijv. serotonine. Dit gelukshormoon speelt een enorm grote rol bij depressies.

Zorg daarom goed voor je lichaam & boek regelmatig een massage om even helemaal uit dat hoofd te komen & weer terug bij jezelf!

Massage:

"Relax the mind

Renew the body

Revive the soul"

Massage is uit je hoofd, in je lijf.

Masseren is weg van zorgen en stress en terug naar het NU en het ZIJN.

Masseren is weer leren voelen wat je nodig hebt, wat echt belangrijk voor je is.

Masseren is volop genieten.

Je hart openen, leren geven, en leren ontvangen.

Masseren is dansen, stromen en spelen.

En met iedere massage maak je de wereld een stukje mooier.

Quoted by Femke Lemmens- Kiom Instituut

Mijn passie voor alles met lichaam & geest te maken heeft

Deze woorden van mijn docente bij Kiom vormen de basis van mijn passie voor alles wat met balans in je lijf en geest te maken heeft. Als je deze woorden in je opneemt, begrijp je hoe mooi het beroep van masseur is, en hoe nodig het beroep van masseur is. Helemaal nu, in deze stressvolle tijden waarin we te weinig stilstaan bij ons gevoel.

"Massage zorgt voor een afname van het stresshormoon cortisol &

stimuleert het knuffelhormoon oxytocine"

Wetenschappelijk onderzoek heeft eindelijk aangetoond dat massage wel degelijk een positieve bijdrage levert aan zowel lichaam als geest. Dat je je ontspannen, en herboren kunt voelen na een massage dat herkennen we allemaal wel, maar onderzoek heeft aangetoond dat er ná behandeling een duidelijke toename van lymfocyten was (type witte bloedcel, die schadelijke invloeden van buitenaf tegengaan). Met andere woorden: Ze houden je immuunsysteem op orde, en zorgen voor afname van het hormoon cortisol in je lichaam, ook wel het stresshormoon genoemd. Tot slot nam het antidiuretisch hormoon af, wat een rol speelt bij agressief gedrag. Het corticotropin release hormoon (CRH) neemt ook af; dit hormoon stimuleert de aanmaak van cortisol.

Een ander hormoon, oxytocine, dat een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft, nam juist toe na massage, en maakt je beter bestand tegen stress en laat je lichaam meer ontspannen.

Massage is ook een mooie manier om afvalstoffen kwijt te raken. Ook daarom is een vorm van massage preventief belangrijk ter voorkoming van gezondheidsklachten. Om de afvoer van afvalstoffen te stimuleren werk ik vaak met een methode die de celbalans van binnenuit herstelt. Zo heb je namelijk meer profijt van je massage(s). In dat geval starten we met een meting.

Je zult merken dat massage nog beter werkt op het moment dat al jouw cellen beter met elkaar kunnen communiceren.