Omega-3 & jouw gezondheid

Waarom zijn deze vetzuren zo belangrijk voor jou?

Regelmatig hoor ik van de mensen om mij heen & de mensen die ik help met het herstellen van hun disbalans dat zij al zó gezond eten; ze eten gevarieerd,  fruit en groenten, minder vlees en toch wel 2x per week vis.  Helaas is het zo dat met de hedendaagse voeding 2x per week vis eten niet voldoende is om een juiste balans op te bouwen in je lichaam met de omega 6 die we in overvloed binnenkrijgen.

"Omega 3 is onmisbaar voor onze hersenen"

Veel mensen weten niet dat de basis van je gezondheid ten grondslag ligt aan de juiste verhouding van omega 3 en omega 6 vetzuren in je bloed. Gigantisch veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt doordat de vetzuurverhouding verstoord is. Chronische vermoeidheid,  hormonale klachten, depressie, ontstekingen, problemen met geheugen & concentratie, maar ook problemen met afvallen, pijnlijke spieren en gewrichten, vinden vaak hun oorzaak in een disbalans in de juiste vetten.

 

Omega 3 is onmisbaar voor onze hersenen. Waarom? Omdat onze hersenen namelijk voor maar liefst uit 60% uit vetten bestaan! Daarom is het natuurlijk helemaal niet vreemd dat we de juiste vetten nodig hebben om helder te kunnen nadenken, te kunnen focussen, voor ons geheugen, kortom om optimaal te kunnen functioneren! Ik ben dan ook een grote voorstander om bij gezondheidsklachten jouw vetzuurbalans te testen, en dan met een behandeling op maat weer in balans te komen. Zelf werk ik met het allerbeste merk dat er is op de markt; Zinzino.

Wat doet Omega 3?

Waarom heb je vetten nodig voor  je lichaam?


 • Voor energiestoffen

 • Voor de cognitieve functie van je hersenen

 • Voor een optimale spier- en gewrichtsfunctie

 • Om ontstekingen in je lichaam te voorkomen

 • Om het risico op hart- en vaatziekten, kanker, artritis, alzheimer, auto-immuunziekten, ziekte van crohn en vele andere chronische westerse ontstekingen te verlagen

 • Voor een betere opname van voeding, vitaminen & mineralen

 • Voor een betere afvoer van alle afvalstoffen in je lichaam

 • Voor het voorkomen en ondersteunen van depressie

 • Voor het aanpakken van hormonale klachten zoals pms en pmdd, stemmingswisselingen, menstruatieklachten, maar ook onvruchtbaarheidsklachten en endometriose.

"Omega 3 is een natuurlijk essentiële voedingsstof die de hormonen optimaal ondersteunt"

Alle feitjes over vetzuren op een rij

1. Wat zijn dat, vetzuren?

Vetzuren zijn belangrijker dan mensen beseffen. Mensen denken vaak dat alle vette voedingsstoffen die er zijn dik maken, of onbelangrijk zijn voor onze gezondheid. Wat men vaak niet weet, is dat we vetten nodig hebben. Alleen dan wel de juiste vetten.

 

Zowel omega 3 als omega 6 vetzuren zijn belangrijk voor ons allemaal. We moeten ze grotendeels uit onze voeding halen, met name de omega 3. Omega 3 zit vooral in vette vis, noten, zaden, en omega 6 vind je in plantaardige oliën zoals maisolie bijvoorbeeld. Met al deze olie wordt ook vaak al het voorverpakte ongezonde voedsel gemaakt zoals chips, koekjes, taart, maar ook brood en heel veel andere dingen, en daarnaast ook margarine, Omega 9 hebben we ook nodig, en dat zit in olijfolie, avocado en noten o.a. Daarvan hebben we in principe niet snel teveel. 

2. Disbalans in vetzuren

We krijgen veel te veel omega 6 binnen ten opzichte van de benodigde omega 3. Het probleem hiervan is dat het teveel aan omega 6 zorgt  voor ontstekingen in ons lichaam met (uiteindelijk) klachten tot gevolg. Als we kijken naar onze voorouders eeuwen terug, was de ideale balans 1:1. Dat is in onze huidige maatschappij niet haalbaar, maar de WHO (World Health Organisation) heeft de verhouding 3:1 als ideaal aangemerkt voor een goede gezondheid. Echter het gemiddelde is tegenwoordig tussen de 15 en 25:1, door onze veranderde voeding: te weinig omega 3 en teveel bewerkt voedsel.

 

De polyfenolen in de visolie zijn de gamechanger

Het is dus superbelangrijk om meer omega 3 tot je te nemen. Dit kan uit vette wilde vis zijn of een omega 3 supplement. Omdat het niet haalbaar is bij een disbalans (die ruim 97% van de mensen heeft) je tekort aan omega 3 uit verse vis te halen (je zou dan elke dag minimaal 1 verse vette vis moeten gaan eten) , is het beter om je disbalans te herstellen met een hoogwaardige pure visolie. Veel verkrijgbare visolie in de winkels (in pilvorm o.a.) zijn gemaakt van vis die zwaar vergiftigd is. Je vervuilt je lichaam er dus nog meer mee. Het mooie van de Balanceoil is, dat alle schadelijke stoffen verwijderd worden, en er polyfenolen (uit onrijpe olijven) aan toegevoegd worden, een superkrachtige natuurlijke antioxidant die geen enkele ander visolie in de markt heeft. Het verbetert de opneembaarheid en werkt daarom ook in tegenstelling tot veel andere supplementen.

3. Hoe meet ik een disbalans in vetzuren?

Een disbalans zorgt voor een reeks aan vage klachten. Vaak is er sprake van vermoeidheid, huidproblemen, allergieën, slaapproblemen, problemen met concentratie, afvallen of depressie.

 

Ik werk met een unieke zelftest (wetenschappelijke drogebloedtest), die maar liefst 11 vetzuren meet in je lichaam. Je vangt enkele bloeddruppels op en stuurt het kaartje naar een gerenommeerd onafhankelijk laboratorium (Vitas A.S.). Na 2-3 weken krijg je de uitslag binnen of kijk je zelf op de website www.zinzinotest.com met je unieke anonieme ID.

De test meet de volgende zaken:

 • De omega 6:3 balans
 • De beschermingswaarde tegen ontstekingen
 • Het gehalte omega 3 in je bloed
 • De soepelheid van je celmembranen
 • Je mentale gezondheid
 • De omzetting naar omega 6

4. Wetenschappelijke gezondheidsvoordelen van omega3 vetzuren

Bij een disbalans in het lichaam is het belangrijk om aan balans te gaan werken met de vetzuren in je lichaam. Zij zorgen namelijk voor alle vage klachten die je ervaart. Er zijn al jaren vele positieve wetenschappelijke studies gaande met zeer mooie resultaten binnen de gezondheid. Je leest ze allemaal hier. Bron: Juglen Zwaan.

5. Tot slot; waarom werk ik met Zinzino?

In het kort: Omdat Zinzino het enige product op de markt is dat voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen, maar ook rekening houdt met mens & natuur. Wat het zo kloppend maakt is dat alles zowel holistisch als wetenschappelijk onderbouwd is. Persoonlijk vind ik dat je wel kunt gissen hoe het met je gezondheid gaat, maar dat ook daadwerkelijk kunnen onderbouwen met een wetenschappelijke test, dát bevestigt of je op de goeie weg zit!

 

Jarenlang heb ik last gehad van gezondheidsproblemen, van stress, burnout, depressie, ptss, tot gewrichtsklachten en hormonale problemen. Toen ik met hulp van orthomoleculaire en natuurgeneeskundige therapie als extra ondersteuning eindelijk écht begon op te knappen voelde ik mij nog steeds niet zoals 'vroeger'. Al had ik wel geaccepteerd dat ik m'n oude energie niet terug zou krijgen, ik was immers ouder geworden, was moeder dus 'het hoort erbij'.  

 

Toen deed ik de balanstest; Ik bleek toch nog flink uit balans. Ik slikte wel regelmatig extra omega-3 (capsules van Lucovitaal), maar merkte geen groot verschil. De testuitslag zette mij aan het denken en ik begreep eindelijk de missing link in mijn gezondheidsklachten!; mijn celmembranen waren verhard waardoor voedingsstoffen niet goed opgenomen werden, maar ook medicatie, andere supplementen kwamen niet goed aan in mijn cellen, dat merkte ik al jaren, maar de reguliere geneeskunde kon hier niks mee. Toch merkte ik het aan al mijn gezondheidsproblemen, hoe gezond & mindful ik ook al leefde. Ik hoefde niet lang te twijfelen, en ben meteen de balanceoil gaan gebruiken. 

 

3 maanden later:

 • Ik kon me beter concentreren (had jaren lang niet goed kunnen lezen)
 • Geen mist in m'n hoofd (gevoel van continue achter de feiten aan te lopen,  focusprobleem & geheugenproblemen)
 • Ik werd echt een stuk uitgeruster wakker & had veel meer energie
 • Geen schommelingen in mijn suikerspiegel (vaak schoot mijn suikerspiegel omhoog na de lunch met een dip tot gevolg)
 • Geen last meer van pijnlijke spieren en gewrichten, o.a. een langdurige schouderblessure, hielspoor.
 • Vervanger voor mijn reguliere Antidepressiva (SSRI)

 

Het leven is te mooi om geen aandacht aan je gezondheid te besteden, toch? 

Dit is wat het met mij deed, dat is wat ik iedereen ook zo gun!  

Ouder worden willen we allemaal, maar dan wel zo gelukkig & vitaal mogelijk toch?

Voor mij is deze olie wat mijn brein & lichaam al jaren tekort bleek te komen. Ik ben weer in balans aan het komen, en ik investeer in mijn gezondheid. Ik ben minder geld kwijt aan allerlei andere suppletie omdat dit ervoor zorgt dan mijn voeding weer beter opgenomen kan worden.

 

DE VERSCHILLEN met andere omega-3 supplementen

 1. EPA & DHA zijn het allerhoogste gedoseerd (binnen de wetenschappelijke gezondheidskaders uiteraard). Deze waarden zijn essentieel voor behoud & herstel van je immuunsysteem, hart- en hersenfunctie. (Dit heeft geen enkel ander product)
 2. Uniek zijn de polyfenolen uit onrijpe olijven die ervoor zorgen dat de olie op de juiste manier wordt opgenomen een aankomt op diep celniveau in jouw lichaam. (Dit heeft geen enkel ander product)
 3. Deze olie is puur in tegenstelling tot vele capsules die er op de markt zijn (olie is eerst verhit en daardoor gaat een groot deel van de waarde verloren)
 4. Er is een vegan versie verkrijgbaar voor vegetariërs, en een olie op waterbasis voor mensen die slecht vetten verteren of geen galblaas meer hebben.
 5. Bij een kuur van 8 maanden betaal je 36 euro per maand. De 1e order is voor 2 maanden inclusief maar liefst 2 testen, 2 flessen olie en extra olie voor de disbalans, voor 179 euro. Je betaalt dus 37.50 euro per test.
 6. Er zijn ook hoogwaardige tabletten verkrijgbaar als je geen olie verdraagt of voor op reis.

"Jouw gezondheid start

bij het nemen van je verantwoordelijkheid hierover"

omega3 vetzuren

Balanceoil kuur inclusief 2 testen

Een kuur van 8 maanden. De eerste levering á 179 euro, daarna slechts 36 euro per maand. Je start met een nulmeting. Na ca. 4 maanden doe je de 2e test.

Bij de 1e levering krijg je 2 flessen a 300 ml en 2x 100 ml.

Daarna krijg je om de maand 2 flessen a 300 ml.

 

Ps. Grote voordeel van deze kuur: Indien je testuitslag goed is (3:1),kun je het pakket kosteloos retourneren.

Balanceoil kuur zonder testen

Een kuur van 8 maanden. De eerste levering á 90 euro, daarna slechts 36 euro per maand. 

Bij de 1e levering krijg je 2 flessen a 300 ml en 2x 100 ml.

Daarna krijg je om de maand 2 flessen a 300 ml.