Tijdens de zwangerschap is ontspanning extra belangrijk;

stress zorgt voor een verminderde groei & ontwikkeling van je baby

Zwangerschapsmassage 

55 min. € 50,-

De zwangerschapsmassage is een oliemassage die aangepast is aan jouw zwangerschap.

Samen bekijken we na de intake of & hoe ik je mag behandelen. Bij een normale zwangerschap zonder medische complicaties & een goede gezondheid mag er veel.

Je wordt behandeld in rugligging & zijligging. Eventueel kunnen we met extra kussens werken.

 

Tijdens de massage komen je gezicht, nek, rug, buik (indien gewenst), benen en voeten aan bod. Er wordt rekening gehouden met contra-indicatieve punten uit de acupunctuur. Zo wordt er minder druk uitgeoefend. Daarnaast worden de onderrug, voeten, nek voorzichtiger behandeld. Indien je bepaalde klachten hebt, kunnen we de massage op maat maken door deze te combineren met energetisch werk of andere technieken.

 

Je lijf & geest komen weer even tot rust & je kunt hierdoor meer genieten van je zwangerschap. Daarnaast verbetert een regelmatige zwangerschapsmassage je slaap. Na afloop geniet je nog even na met een kopje zwangerschaps-thee.

 

Voordelen van de zwangerschapsmassage

 • Alle voordelen van een ontspanningsmassage
 • Wat meer verlichting van je rug, bekken, nek, voeten & benen
 • Brengt je hormonen in balans
 • Meer gelukshormonen, minder kans op depressieve gevoelens
 • Verbeterde slaap
 • Verbeterde circulatie
 • Minder kans op vroeggeboorte

 

Hoe vaak is een zwangerschapsmassage nodig?

Ik adviseer om minimaal 1x per maand een zwangerschapsmassage te ondergaan. Zo voorkom je dat eventuele stressklachten erger worden. 

Daarnaast adviseer ik om vooraf de massage een magnesium voetenbadje bij te boeken. Dit werkt extra verlichtend op vermoeide voeten & kramp in de kuiten, iets waar zwangeren vaak last van hebben!

 

Wanneer doen?

 • Bij de zwangerschap

Happy Mom Complete Kraambehandeling

Castorpacking en Kruidenstempels

(alleen aan huis -

120 min. / € 120,- )

 

De kraammassage is de ideale massage die ik elke newborn mama gun. Deze massage is geschikt tussen 2-8 weken na de bevalling, maar kan ook later in het herstelproces uitgevoerd worden, omdat het eigenlijk onmisbaar is voor het herstel, maar ook voor een stukje rust & ontspanning voor elke moeder.

 

Wat is een kraambehandeling?

Deze uitgebreide behandeling bestaat uit diverse onderdelen:

 • Tijd voor jouw verhaal
 • Magnesium voetenbadje
 • Yoni steam met speciale kruiden die het herstel van de baarmoeder bevorderen
 • Hulp met kleine huishoudelijke taken (indien gewenst)
 • Castorpakking voor de buik
 • Ontspannende oliemassage á 45 min. met kruidenstempels in jouw bed (of op de massagetafel) in rug & zijligging (buik ligt meestal nog niet prettig)
 • Na afloop krijg je van mij nog een potje speciale verse gedroogde kruiden waar je jouw eigen borstvoedingsthee mee kunt maken.

 

Waarom een kraambehandeling?

Je lijf heeft 9 maanden lang veel te verduren gehad, en dan de bevalling er bovenop. Het is niet niks. En daarom is een kraambehandeling zo welkom. Even een moment van jou gericht op herstel en!

Tijd om weer in contact te komen met jezelf, met je eigen lichaam. De magnesium werkt ontspannend door in je lijf & geest, de yoni steam is een verwenmoment & zorgt voor sneller herstel van de baarmoeder. De massage brengt je lijf & geest weer even terug in de rust-stand; zo belangrijk in deze nieuwe hectische periode van het ouderschap. De castorpakking op je buik versterkt je immuunysteem & zorgt ervoor dat de baarmoeder sneller haar eigen vorm weer aanneemt, ontgift je lichaam, zorgt voor snellere genezing van je organen en kan napijn verminderen.

 

Je mag jezelf dit gunnen, lieve mama!

Because you're a warrior & you deserve some extra selflove and selfcare,

especially now

 

Wanneer niet?

 • Bij een bevalling met medische complicaties zoals een keizersnede is het afhankelijk van elke persoonlijke situatie

"De eerste 40 dagen na de bevalling zijn heilig voor het herstel van jou als

bevallen vrouw

& kunnen de volgende 40 jaar van je gezondheid bepalen"


Postpartum Keizersnede massage

(d.m.v. cuppingtherapie) 

55 min. / € 50 euro

Als je een keizersnede hebt gehad is het heel belangrijk dat zodra de wond geheeld is, het interne & externe weefsel gemasseerd wordt. Iets dat nog niet heel bekend is onder moeders, en dat is zo zonde! Want het kan veel nare gezondheidsproblemen na verloop van tijd voorkomen. Hoe langer je wacht, hoe meer het litteken gaat verkleven binnen je lichaam, met gezondheidsklachten tot gevolg.

 

Keizersnede massage behandeling

Door middel van massage wordt een litteken zachter en wordt het weefsel weer soepel. Zo verklein je de kans op verklevingen die voor buikklachten kunnen zorgen. Weefsel hoort flexibel te zijn, daarom is het belangrijk om hier niet jaren mee te wachten. In verkleefd weefsel stroomt ook minder bloed waardoor je lokale gezondheidsproblemen ontwikkelt.

 

De behandeling voer ik deels met de hand uit en deels met cups. Cuppingtherapie is een wonderlijk middel dat zoveel voordelen heeft voor verschillende doeleinden, dat je er ook geheel veilig littekens mee kunt behandelen. Een litteken behandeling kan pijnlijk zijn doordat het weefsel al verklevingen vertoont, maar je zult merken na 1 of meerdere behandeling dat het ook doorwerkt op intern niveau. Littekenmassage heeft sowieso altijd zin. Ben je langer geleden bevallen dan is het ook zinvol, je bent dan wel langer bezig met behandelen.

 

Het advies is om een litteken echter snel te behandelen, dat wil zeggen nadat de wond volledig geheeld is, dat is meestal na 8 weken. Het litteken is dan nog niet verkleefd en de behandeling slaat beter/sneller aan. Weefsels net als al onze cellen in het lichaam vernieuwen zich continue. Elke 4 maanden vernieuwen al onze cellen zich, zo vernieuwt je huid zich ook sneller als je niet te lang wacht met het behandelen van littekens.

 

De behandeling wordt gecombineerd met een castorbuikpakking en een aanvullende ontspannende hoofd/schouder of voetmassage.

Voordelen Postpartum Keizersnede massage

 • Je voorkomt gezondheidsklachten na verloop van tijd
 • Het littekenweefsel herstelt zich, zodat het minder pijn gaat doen of ontsteken
 • Doorgesneden zenuwen worden gestimuleerd. Vaak worden zenuwen rondom bekken geraakt bij een keizersnede. Hierdoor ontstaan fysieke klachten zoals pijn, blaasproblemen, urineverlies, bekken- of rugpijn. Doordat je zenuwen stimuleert, nemen de klachten af
 • Het litteken ziet er mooier uit, maar dit is puur cosmetisch

 

Hoe vaak is een keizersnede massage nodig?

Dat hangt van hoe nieuw het litteken is. Het advies is minimaal 6 weken lang 1x per week. Liefst masseer je het zelf ook nog 2x per dag. Ik laat je zien hoe.

 

Wanneer doen?

 • Na een keizersnede, als de wond volledig hersteld is