Cuppingmassage & therapie

30 min of 55 min.

  Creëer meer ruimte in je lijf

 &

laat oude patronen los

Laat je levensenergie weer stromen

 

Cuppingmassage is een geweldige methode waarbij je gestagneerde delen in het lichaam weer uitnodigt tot stromen. Het werkt op vele lagen door en brengt zowel fysiek als energetisch veel dingen in beweging. Persoonlijk ook één van mijn favoriete massages..


Een blokkade in het lichaam veroorzaakt stagnatie, soms ook pijn en maakt bewegen moeilijker. Door de zuigkracht van de cups wordt de huid gelift en komen afvalstoffen en
toxines vanuit de diepere lichaamsweefsels vrij en kunnen worden afgevoerd. Door het masseren met de cups krijg je een verbeterde circulatie van bloed en lymfe, de zenuwvoorziening van en naar organen, spieren en andere weefsels verbetert en energetisch komt het lichaam meer in balans.

De bloedstroom wordt weer op gang gebracht doordat de huid naar de oppervlakte getrokken wordt. Spierspanningen verminderen, de algehele doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. Ook worden de poriën worden gereinigd en de huid verstevigt. Ook kan het helpen bij de vorming van nieuw bindweefsel en nieuwe bloedvaten in weefsel.

 

Kortom; deze behandeling bevordert het zelfgenezend vermogen en celherstel van je lichaam tot op het diepste niveau. Ook voor het gezicht een ideale oppepper door het liften van de huid, verbetering van de bloedcirculatie en vermindering van rimpeltjes.

 

Voordelen van een Deep Relax Cupping massage

 1. Diepe ontspanning van lichaam en geest
 2. Zeer diepe werking op pijnlijke/vastzittende spieren en gewrichten
 3. Opheffing verklevingen & energieblokkades
 4. Optimale doorbloeding van huid & spieren
 5. Ontgift & verbetert de celstofwisseling
 6. Helpt bij hoofdpijn
 7. Verbetering spierherstel
 8. Vermindert cellulitis, striae, rimpels

Wanneer doen?

 • Stress en energieblokkades
 •  Nek- en schouderklachten
 •  Rugklachten
 •  Armklachten
 •  Triggerpoints, Spierknopen
 •  Spierblessures
 •  Hoofdpijnklachten, Migraine
 •  Chronische verkoudheid, astma
 •  Hoest & beginnende griep
 •  Fibromyalgie klachten
 •  Cellulitis
 •  Bindweefselverklevingen
 •  Littekenbehandeling (oudere littekens)
 •  Striae
 •  Rimpels

Cuppingtherapie

Laat je levensenergie weer stromen

 

Dry cupping is een hele fijne manier om je lijf 1x per 2 maanden een natuurlijke boost te geven.

Een verbeterde bloedcirculatie, preventief werken aan je immuunsysteem door stagnaties tijdig op te heffen, doorbreken van hardnekkige spier en fascia problemen om zomaar wat voordelen te noemen.

Omdat cups dieper werken op spier en fascia niveau  kun je zo triggerpoints goed behandelen, pijn verlichten, afvalstoffen beter afvoeren en snel van schouder, nek en rugklachten afkomen.

Daarnaast werken cups ook door op orgaan niveau; hoofdpijn kan aangepakt worden, astma/longproblemen en ook nier- en vruchtbaarheidsproblemen.

Meestal combineer ik cuppingtherapie met massage om zo een nog beter en ontspannend effect te creëren.

Voordelen dry cupping:

 1. Zeer diepe werking op pijnlijke/vastzittende spieren en gewrichten
 2. Opheffing verklevingen & energieblokkades
 3. Optimale doorbloeding van huid & spieren
 4. Ontgift & verbetert de celstofwisseling
 5. Helpt bij hoofdpijn
 6. Verbetering spierherstel
 7. Verbetert immuunsysteem 

Hoe werkt de behandeling?

Met deze Cuppingmassage combineer ik de ontspanningsmassage met de cups om je een optimaal ontspannen gevoel in je hoofd en lijf te geven, door een optimale doorbloeding van je huid en spieren. Deze behandeling is heel geschikt als ontspanningsbehandeling, gericht op stresspreventie- enreductie, maar daarnaast ook voor het behandelen van dieperliggende spieren in de rug, schouders, bovenarmen, en voor het behandelen van striae, cellulitis, en littekens. Ik gebruik een combinatie van technieken uit de klassieke massage, intuïtieve massage in combinatie met cuppingmassage op de rug, schouders, bovenarmen, billen, bovenbenen, buik, en gezicht.


Daarnaast worden de punten op de blaasmeridiaan behandeld. Dat heeft een positieve energetische uitwerking op je geest; door deze behandeling vaker te doen ga je meer oude patronen loslaten en flexibeler in het leven staan.

De behandeling in detail

Ik gebruik siliconen cups gebruikt in combinatie met olie. Je kunt af en toe een raar geluid horen, omdat de cups van en op het lichaam gezet worden, even wennen misschien maar dat hoort er nou eenmaal bij.
De cups worden vacuüm gezet op je huid en er wordt mee gemasseerd. De huid en het onderhuidse bindweefsel komen zo omhoog in de cup. Hierdoor neemt de doorbloeding sterkt toe, kunnen verklevingen in het bindweefsel en vastzittende spieren en gewrichten losgemaakt worden. Ik begin met cuppen op de blaasmeridiaan punten op de rug; de Back-Shu punten. Dit zijn 12 punten die aan beide kanten van je ruggenwervel lopen. Het energetische gedeelte gedeelte van jouw lijf wordt hiermee geactiveerd. Hierbij neem ik ook de hele rug, het schoudergebied en de bovenarmen mee.
De billen, bovenbenen worden vervolgens gecupt en gemasseerd. Daarna komt de buik en borst aan bod, hier liggen de Front-Mu punten, die vlakbij het de organen liggen. Deze punten worden behandeld om het fysieke en mentale lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Ik werk uiteraard volledig in privacy, en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ingepakt & relaxt op de massagetafel ligt.

Omdat deze massage een combinatie van ontspanning & cupping is, ga je na afloop relaxt naar huis. Wil je toch extra aandacht voor het cuppen van een bepaald gebied, dan kun je dat altijd aangeven. Het kan dan wel mogelijk zijn dat er wat rode ronde vlekjes ontstaan op de huid, die soms kunnen verkleuren. Dat komt omdat de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen op die plekken extra gestimuleerd wordt. De afvalstoffen hopen zich in de cups op. Het kán, maar hoeft niet, dat is echt persoonsafhankelijk. Wil je echt meer weten over deze punten, ga dan naar een acupuncturist of
shiatsu therapeut. Het gezicht wordt ook meegenomen, hierdoor wordt ook hier de doorbloeding gestimuleerd, wordt celvernieuwing geactiveerd, en vervagen rimpeltjes. Het geeft je gezicht een oppepper en gezonde teint. In overleg kunnen bepaalde plaatsen meer/minder behandeld worden. Na afloop voel je je weer licht en ontspannen & geniet je nog even na met een kopje warme thee.

 

De geschiedenis van Cupping...

Cupping heeft zich al ruim 5000 jaar bewezen als hulpvolle therapie bij stagnaties in het menselijk lichaam. Het begon al bij onze voorouders die holle dierenhoorns gebruikten om afvalstoffen bij ziektes en soms ook gif van bijvoorbeeld een slangenbeet uit het lichaam te verwijderen. De Chinezen die stagnaties in de energiestroom (Chi) deblokkeerden en de Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Amerikanen en Persians die Cupping succesvol toepasten op allerlei blokkades, tot de hedendaagse Wellness cultuur die Cupping gebruikt bij afvallen, bij lymfedrainage en tegen cellulite en striae