Postpartum Support

postnatale depressie

Je bent bevallen; de kraamhulp is weg, de doula is weg, de verloskundige is niet meer in beeld, en je voelt je niet happy. Je bent moeder geworden, een ontzettende grote transformatie & prachtige gebeurtenis, maar je zit niet op een roze wolk of krijgt te weinig ondersteuning vanuit je eigen netwerk om het allemaal te kunnen handelen.

 

Wat nu?

Ik ben van mening dat elke vrouw standaard vanuit de zorg een doula zou moeten krijgen.. Maar daarnaast heb ik zelf ook ervaren dat als de doula ook weg is, je nog steeds iemand mist die je kan ondersteunen met alles waar je tegenaan loopt in het kersverse moederschap.. Iemand die je mentaal & praktisch écht kan helpen met kleine maar oh zo grootse dingen.

Hulp zoeken kan erg spannend zijn, en dat begrijp ik maar al te goed. Na de geboorte van mijn eigen zoontje voelde ik mij als alleenstaande moeder erg somber, verdrietig en angstig. Deze ervaring heeft mij geleerd om beter voor mijzelf te gaan zorgen.

In combinatie met mijn eigen ervaring en inhoudelijke kennis, kan ik jou een steuntje in de rug geven om je de kracht te geven om meer te gaan genieten van je leven mét je kindje.

 

Praktische & emotionele hulp bij het kersverse moederschap & bij 'grijze' wolk & bij burnout-klachten

Als alle reguliere hulp gestopt is, heb je de huisarts en het consultatiebureau waar je op terug kunt vallen, met alle zaken rondom het ouderschap & je kindje. Wat zij echter niet voor je kunnen betekenen, is een stukje gepersonaliseerde praktische (en vaak mentale) ondersteuning. Soms heb je gewoon regelmatig concrete hulp nodig van iemand bij je dag- en weekplanning, structuur, maar ook de praktische dingen zoals goed voor jezelf blijven zorgen, boodschappen doen, koken, hulp bij de zorg voor je kleintje. Die zorg gaat namelijk de hele dag door!

 

Daarnaast heb je als mama ook vaak de behoefte om te ontspannen, bijvoorbeeld met een massage aan huis. Of om je frustratie kwijt te kunnen, te kunnen praten over de struggles die je ervaart met jezelf of je baby. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je in een depressie zit. Soms heb je gewoon iemand nodig die naar je luistert, waar je openlijk mee kunt praten over je gevoelens, en gesprekken kunt hebben die ècht zijn, zonder rem erop. Niet iedereen heeft hier een fijn netwerk voor. Ook daarvoor kun je bij mij terecht. Uit eigen ervaring weet ik namelijk hoe eenzaam het kan zijn, als je weinig emotionele support krijgt vanuit je omgeving. En ja soms is om hulp vragen ook erg moeilijk.

"There is hope, even when your brain

tells you there isn't "

Mijn eigen ervaring als alleenstaande moeder met een postnatale depressie & burnout

Ik kan je helpen vanuit mijn eigen ervaring met mijn postnatale depressie en burnout. Hoe je tóch goed voor jezelf en de kleine kunt blijven zorgen. We maken een plan, zoeken eventueel samen naar de juiste hulp als dat alleen niet lukt. Daarnaast kan ik je ook helpen met een stukje coaching en gerichte ondersteuning op het gebied van voeding en suppletie, zodat je weer in balans komt met jezelf, en kunt blijven functioneren en vooral genieten van de tijd met jouw kleintje. Dat is namelijk wat ik jou zo gun, lieve mama.

WAAR IK JE NOG MEER MEE KAN HELPEN BIJ STRESS, BURNOUT EN EEN GRIJZE WOLK

Gezondheidsmetingen & voedings- en suppletieadvies

 

Behalve massages bied ik ook gezondheidsmetingen in combinatie met suppletie- en voedingsadvies aan op maat bij specifieke klachten op het gebied van o.a. stress, depressie & burnout.

Daarnaast werk ik op maat. We gaan dus samen kijken waar je graag aan wilt werken op het gebied van je gezondheid, zodat je weer helemaal lekker in je vel komt te zitten!

Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 

Yoga, meditatie & ademhalingsoefeningen aan huis

 

Vind je het fijn om persoonlijk 1:1 yogales aan huis te krijgen in je eigen vertrouwde omgeving? Even lekker ontspannen en alle stress van je af laten glijden. Ik richt mij op jouw klachten en stem daar de yogales op af. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat, de rest neem ik voor jou mee.

 

Postpartum & burnout support aan huis

 

Heb je niet het geluk van een breed netwerk om je heen als je een burnout hebt, of als je moeder bent geworden? Ook dan help ik jou graag. Als ervaringsdeskundige kan ik je thuis helpen om wat structuur & overzicht terug te krijgen en meer vat op je dagelijkse leven. Daarnaast kan ik je ondersteunen met huishoudelijke dingen thuis zoals stofzuigen, boodschappen doen, maaltijden bereiden, voor de kleine zorgen zodat jij kunt rusten. Maar ook samen met je op zoek gaan naar de juiste hulp op het moment dat je daar zelf niet uitkomt.

 

Real talk sessie 1:1 

 

Heb je de behoefte aan mentale support? Boek dan een Real talk sessie. Hierin kun je alles wat je dwarszit bespreken met me, en begeleid ik jou in de sessies, zodat je stap voor stap naar een oplossing kunt toewerken. Soms is gewoon praten met iemand die onbevooroordeeld luistert al voldoende om je opgelucht en gehoord te voelen.

 

Weet dat je lang niet de enige bent die rondloopt met de onzichtbare last van een (postpartum) depressie of een burnout. Het kan soms ontzettend moeilijk zijn voor de omgeving om te begrijpen wat er in jou omgaat. En voor jou is het dubbel zo moeilijk dat niet iedereen je begrijpt. Ook heb je niet de energie om telkens uit te moeten leggen hoe en waarom je je zo voelt.

 

Als ervaringsdeskundige weet ik dat het soms heel lastig kan zijn om er met je omgeving over te praten, vanwege een gebrek aan begrip en vooral onwetendheid. Daarnaast heb ik zelf gemerkt dat veel reguliere behandelaren (psychologen, reguliere geneeskunde) niet gespecialiseerd genoeg zijn in het ziektebeeld burnout en postnatale depressie. Dat werkt uiteindelijk alleen maar tegen & vertraagt je behandeling.

 

"Alleen omdat een ander niet begrijpt wat jij voelt, wil niet zeggen dat het niet zo is"

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Stuur me een mailtje of een appje & we maken vrijblijvend kennis.